Keresés

2016. június 26., vasárnap

10 ok, amiért idén neked is POSZTolnod kell!


1. Mert, ahogy Shakespeare mondta: színház az egész világ. Pécs pedig főleg.

2. Mert bármelyik sarkon összefuthatsz a kedvenc színészeddel, és az sem kizárt, hogyha mindez este történik, akkor meghív egy rozéfröccsre.

3. Mert amíg minden ismerősöd a mainstream zenei fesztiválokra költi el az összes pénzét, addig te kedvezményesen vásárolsz színházjegyet. (Plusz a POSZT-os szuvenírekkel lehet a legjobban menőzni.)

4. Mert történelmi pillanatnak lehetsz részese: a Fesztivál első három napján idén először kerül megrendezésre az Európai Előadóművészeti Egyetemek és Akadémiák Találkozója. Azaz: határon túli és magyar egyetemek vizsgaelőadásai mutatkoznak be, és ha még nem lenne elég a jóból, workshopokon és improvizációs tréningeken is részt vehetsz.

5. Mert a Dante fájó hiánya által keletkezett űrt betölti majd a kulturális mámor.

6. Mert a Fesztiválprogram minden eddiginél színesebb lesz: több olyan előadást is megnézhetsz, ami már évtizedek óta nagy sikerrel fut az ország különböző pontjain.

7. Mert végre nívós szakmai beszélgetéseken vehetsz részt, és nem egyedül kell megfejtened Az Olaszliszkai nagymonológjait.

8. Mert a POSZT idén „bemutat”. Még neked is. Ráadásul a Kodály Központban.

9. Mert ha valamiben érdemes meghalni, az a színházmérgezés.

10. Mert Pécs mindettől függetlenül is csodaszép.

És persze ezen kívül még sok-sok érv szól amellett, hogy nyáron egy kis időre leköltözz Pécsre. Ha pedig nekünk még nem sikerült teljesen meggyőznünk, akkor kattints ide, és egészen biztos, hogy öt perc múlva már foglalod is a szállást! (Vagy ráírsz Facebookon egy tíz éve nem látott  pécsi ismerősödre, hogy összefuthatnátok nosztalgiázni. Véletlenül pont ráérsz  június 9. és 18. között.)