A tíz legidegesítőbb közönségtagA 2015-ös dumafüredi All stars-est margójára

Garantált a remek hangulat, ha adott a Dumaszínház négy kiváló humoristája, Kiss Ádám, Kovács András Péter, Hadházi László és Kőhalmi Zoltán. Ehhez csapjuk még hozzá Balatonfüredet, a harminc fokos meleget, a tömeget és a tömegből szabályszerűen mindig kiemelkedő idegesítő egyedeket, és máris megkapjuk a július 25.-ei All stars-esti állapotokat.

Íme, a lista a legirritálóbbakról, akik megjelenhetnek egy-egy hasonló alkalommal: 

1. A notórius késő: Ha 21:00-kor kezdődik az előadás, és direkt az ilyen eseteket elkerülendő ráírják a belépőjegyre, hogy érkezés legalább tíz perccel a kezdés előtt, akkor biztosak lehetünk benne, hogy emberünk legalább tíz perccel kilenc UTÁN érkezik meg. Emellett természetesen az adott sor legbelső ülésére szól a jegye, hogy még VÉLETLENÜL se tudjon bemenni anélkül, hogy átgázolna uszkve harminc másik nézőn.


2. A palackpattogtató és/vagy folyamatos zacskónyitogató: két és fél órán keresztül képtelen meglenni pattogatott kukorica és/vagy kóla nélkül. Ha befejezte az egyébként alapjáraton is idegesítő csámcsogást/szürcsölést, akkor az üres palackkal/zacskóval játszik. Két perc után rúgnánk fel az ilyet nekifutásból a Holdra.


3. Az értetlenkedő: a kissé lassú felfogású, ámde lelkes néző, aki tíz poénból nyolcat nem ért.


4. A magyarázó: a gyors felfogású, lelkes néző, aki minden poént megért, és segítőkészen magyarázza is őket az értetlenkedőnek. Persze annyira hangosan, hogy ezt öt sorral arrébb is hallják. Néha szeretnénk csak úgy kedvesen beletömni egy zsebkendőt a szájába, hogy hallgasson már el végre.


5. Az ügyeletes vicces: a poéngyáros, aki azt hiszi, hogy bekiabálva az ő megjegyzésén is annyian fognak nevetni, mint az épp színpadon lévő humoristáén. Ne törjük le az ambícióit, öt másodperc hírnév neki is jár. Csak nem itt.


6. A papagájkomplexusos: kényszeresen ismétel MINDEN EGYES elhangzó poént, így lényegében két oldalról is lehet hallani az előadást. Nincs rá jobb szó, egyszerűen idegesítő.


7. A súlyos nevetőgörcsben szenvedő: a személy, aki már akkor hisztérikus kacagásban tör ki, amikor a humoristát még éppen, hogy csak felkonferálták és alig ért fel a színpadra. Érthetetlen, rendszerint kiröhögi mindenki.


8. A megbotránkozó: általában kissé idősebb, konzervatív fazon, aki minden káromkodás után rosszallóan cicceg a mellette ülő fülébe. Akkor is, ha egyedül jött, és a mellette ülő egyáltalán nem kíváncsi a „Bezzeg Hofi Géza sosem káromkodott”- kezdetű mini monológjaira. Persze, dehogy káromkodott („Bedobom a bánatom a Dunába, és a kedves szeretőmet utána, megtelt már a tarisznya, kurva lettél, kurva lettél Mariska!”), ez a mai humoristák betegsége. Pfuj.


9. Az állandó mocorgó: az egyén, akinek egyszerűen több végtagja van a kelleténél, mert különben képtelenség, hogy ennyi lábat és kart egyszerre lehessen mozgatni egy széken, imitálva közben egy komplett ír sztepptáncos csapat és egy balett-társulat közös műsorát…


10. A vizelet-visszatartási gondokkal küzdő: a két és fél órás előadás alatt ötször megy ki pisilni a sor legbelső üléséről, és sűrű (hangos) bocsánatkérések közepette igyekszik visszamászni, miközben palacsintát csinál az összes többi néző lábujjából.


Gerencsér Anna
Share on Google Plus