„A Vízi Színház minden szempontból tökéletes” - interjú Szomor Györggyel

A Szarvasi Vízi Színház Dal a víz fölött programsorozatának talán leginkább várt állomása Szomor György és Gubik Petra közös musicalestje volt. A két előadó neve mára már szinte egybeforrt, s ezen az előadáson is bebizonyították, hogy nem érdemtelenül örvendenek osztatlan népszerűségnek. A felszabadult hangulatú koncert után Szomor Györggyel beszélgettünk, aki többek között az idei műsorról és a szarvasi élményeiről is mesélt.

Mennyiben volt más a mai musicalest a tavalyihoz képest?

Nem akartunk kényelmesek lenni és pontosan ugyanazt eljátszani, amit tavaly, ezért igyekeztünk újat mutatni. Maga a műsorszerkezet is más volt, hiszen sokkal több duettet énekeltünk idén, sőt még egy tercettet is hallhatott a közönség. Voltak olyan dalok, amiket külön ennek az estének a kedvéért tanultunk meg, de persze olyanokat is hoztunk, amiket Petrával már régóta éneklünk együtt.


Miért éppen Gulyás Attilát hívták vendégművésznek az idei estére?

Teljesen egyértelmű volt, hogy őt kérjük fel. Petrával annyira kötődünk Attilához mind szakmailag, mind emberileg, hogy egyáltalán nem volt kérdés, kit hívjunk meg kettőnk estjére.

Dramaturgialiag mi határozta meg a műsor felépítését?

Ami a leginkább befolyásolta, az a változatosság. Főként az, hogy egy előadó ne énekeljen egymás után négyszer-ötször, hanem hármunk között pörögjenek a dalok. Megpróbáltuk a dramaturgiai ívet is ehhez igazítani, illetve ügyeltünk arra, hogy a lassú és lendületesebb dalok egyensúlyban legyenek egymással.

Ezt a musicalestet megtekintheti még máshol a közönség?

Valójában ez egy exkluzív előadás. Először Békéscsabára vittük el, majd ide Szarvasra, és máshová egyelőre nem is tervezzük, de természetesen nyitottak vagyunk mindenre.

A Szarvasi Vízi Színház színpadán már számtalanszor láthatta Önt a közönség. Van esetleg valami ide köthető, igazán különleges élménye?

Csak különleges élményeim vannak. (nevet) Amióta a színház megnyitotta kapuit, azóta minden évben játszottam itt, általában több előadásban is, és fantasztikus élmény itt lenni. Ez nem csak frázispuffogtatás, tényleg így van. A Vízi Színház mondhatni minden szempontból tökéletes: a közönség egyszerűen zseniális, a környezet csodálatos, és építészetileg is nagyszerű ez a hely.

Van még olyan szerep, amit igazán szeretne eljátszani ezen a színpadon, de még nem volt rá lehetősége?

Természetesen rengeteg ilyen szerep van, sorolhatnám akár órákig is, de talán legszívesebben a Jézus Krisztus Szupersztárt hoznám el ide.
Share on Google Plus