Elkezdődött a POSZT

Immár 15. alkalommal rendezik meg a Pécsi Országos Színházi Találkozót, melyen a számos OFF-program mellett 14 versenyelőadást láthat a közönség, melyek közül 10 száll harcba a díjakért. A fesztivál díszvendége Udvaros Dorottya színművésznő.


A megnyitón beszédet mondott a pécsi kötődésű Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, aki hangsúlyozta, hogy fontosnak tartja, hogy a főváros és a vidék kulturális kiegyenlítetlenségének kérdését minél előbb orvosolják. Éppen ezért kezdeményezte, hogy soron kívül tárgyalják a támogatások szabályozásának ügyét. A Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap idén 60,5 millió forinttal járul hozzá a fesztivál megvalósításához.

A fesztivált Udvaros Dorottya, a POSZT idei díszvendége nyitotta meg, aki elmondta: Pécs szeretetét a Találkozónak köszönheti, valamint igazán hálás az emberek szeretetéért, amit a szakmai irányába mutatnak.

A művésznő megnyitóbeszédével, valamint a színház kulcsainak jelképes átadásával kezdetét vette a kilenc napos rendezvénysorozat, melynek idei különlegessége, hogy a POSZT-ra látogatók a színházi háttérszakmákba is betekintést nyerhetnek.

Vass Antónia
Fotó: poszt.hu
Share on Google Plus