Keresés

2016. június 24., péntek

Jégmusical világpremier Budapesten

Hatalmas mesevilágként elevenedik meg Szindbád és Anna hercegnő története egy családi jégmusicalben. Egy ötvennégy fős orosz stáb hetek óta készül a bemutatóra Európa legnagyobb filmes műtermében, az ORIGO Filmstúdióban, ahol az érdeklődők december ötödikétől egészen kilencedikéig megtekinthetik a darabot. A hazai előadások után a produkció Moszkvába utazik, majd egy európai turnéra indul. 


Az ORIGO Filmstúdió megnyitja az álomgyár kapuit a gyerekek előtt, akik egy igazi film kellős közepébe csöppenhetnek bele. A hatalmas, húsz méter magas díszletben az orosz jégbalett virtuózai szinte repülnek a jégből készült színpadon. A látványvilág megidézi a legizgalmasabb mesék világát, a dalokat pedig ismert magyar sztárok éneklik. A mesevilág megjelenítésében segít a művészeknek a háttérben hatszáz intelligens lámpa, egy hatalmas LED fal, amely egy jelenetben a gravitáció szabályait felülírja. 

A musicalben felcsendülő dalokat az orosz Eugene Zagot szerezte, a magyar változatban pedig Miller Zoltán, Tompos Kátya valamint Árpa Attila hangja is felcsendül. 


A történet szerint Berci és Anna a hazaút helyett a mozit választják, de még nem is sejtik, hogy életük legnagyobb kalandját fogják átélni. Mikor a filmvászonról Morgan kapitány magával ragadja Bercit, Anna elindul, hogy kiszabadítsa öccsét a mesevilágból, ahol a tengeri kalandban Szindbád, a tengerész lesz segítségére. Illetve talán épp fordítva... 

A produkciót az ORIGO Filmstúdió 6-os műtermében készítik elő és tűzik majd műsorra. A huszonnégy méter magas, közel ötezer négyzetméteres helyszín Európa legnagyobb filmes műterme. Olyan produkciókat forgattak korábban a stúdióban, mint a Die Hard 5, az Inferno (Tom Hanks) valamint a Hercules Dwayne Johnson szereplésével. 

A társulat már tavaly is járt hazánkban, akkor az Aladdin című Disney mese feldolgozását játszották a stúdióban –igaz zárt kapuk között.

Jegyek és további információk a www.jegmusical.hu weboldalon találhatóak. 

Fotók: Révész Patrik