Keresés

2016. június 26., vasárnap

Megújul a Pécsi Országos Színházi Találkozó


Az idén június 9. és 18. között megrendezésre kerülő 2016-os Pécsi Országos Színházi Találkozó Versenyprogramjának előadásaira április 18-án, hétfőn 10.00 órakor kezdődik a jegyértékesítés. Jegyek a korábbi évektől eltérően NEM a Pécsi Nemzeti Színház jegyirodájában, hanem a jegymester.hu-n, valamint az alábbi jegyirodákban lesznek megvásárolhatóak egységesen 3.990 forintért:

Tourinform iroda:
7621 Pécs, Széchenyi tér 7.
H-P: 9.00-20.00
Szo, V: 10.00-18.00
Telefon: +36 72 511 232

Kodály Központ Infopont: 
7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.
H-SZ: 10.00-18.00
Telefon: +36 72 500 300

Művészetek és Irodalom Háza
7621 Pécs, Széchenyi tér 7-8. 
H-P: 8.00-18.00 
Telefon: +36 72 510 628

Zsolnay Kulturális Negyed 
7630 Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.
H-V: 10.00-18.00
Telefon: +36 72 500 350A mai naptól elérhető a POSZT új honlapja is a www.poszt.hu webcímen, ahol a Versenyelőadások időpontjai, színlapjai, ajánlói, előadásfotók, és videók is megtekinthetőek. A honlapon részletes információkat találnak a megújult programstruktúráról, a jegyértékesítésről, a Szakmai Tanácsadó Testületről, illetve természetesen magáról a Versenyprogramról is.

Az idei évtől a POSZT három alappillérre épül: a korábbiakban megszokottakhoz hasonlóan a Pécsi Nemzeti Színház az évad legjobb, a válogatók által a Versenyprogramba beválogatott előadásainak ad otthont. Ezzel párhuzamosan a Zsolnay Kulturális Negyedben megszervezésre kerül a „POSZT Fesztivált”, a Kodály Központban pedig a „POSZT bemutatja” programsorozat keretein belül minden este egy-egy különleges előadást tekinthetnek meg a nézők Európa egyik legszebb, legtökéletesebb akusztikájú hangversenytermében.

A Pécsi Nemzeti Színház és a Zsolnay Negyed között a POSZT egész ideje alatt ingyenes fesztiválbusz közlekedik!


A POSZT Fesztivál

A korábbi években a Versenyprogramot az OFF kísérte: a szervezők ezt fejlesztették tovább a Zsolnay Negyedben megrendezésre kerülő POSZT Fesztivállá, amellyel kettős céljuk van. Egyrészt az idei évtől a Zsolnay Negyed adottságainak és számos játszóhelyének köszönhetően lényegesen több előadás, jóval sokszínűbb kísérőprogram kerül bemutatásra a POSZT keretein belül, mint korábban bármikor, másrészt a Fesztivál új találkozási pontként szolgálhat a nézők és a szakma számára egyaránt: pezsgő társasági életével, kávézóival, nagy beszélgetéseivel, kellemes, zöld környezetével reményeink szerint előbb-utóbb a Dante fájó hiánya által keletkezett űrt is betölti.

A válogatók, a kritikusok, és a nézők minden évben több olyan előadást is szívesen a Versenyprogramban láttak volna, amelyek annak keretei közé nem fértek be - ezek eleddig nem tudtak megmutatkozni a POSZT-on. Az OFF programsorozat fesztiválprogrammá alakításával, illetve a programstruktúra megváltoztatásával a Zsolnay Negyed tágas helyszínén, jól felszerelt játszóhelyein lehetőség nyílt a Versenyprogramon túl további, színházi szakmai szempontból meghatározó produkciók meghívására.

Az OFF fesztiválprogram határai is kitágultak: az időbeli korlátokat elvetve több olyan előadást is láthat majd a közönség Pécsen, amely évtizedek óta fut nagy sikerrel az ország különböző pontján.

Az idei évben minden korábbinál több független társulatot, kőszínházi és alternatív, mozgás-, táncszínházi, és gyerekelőadást "költözik  Pécsre", miközben a kísérőprogramban a zenére is nagyobb hangsúly esik: az idei évtől a POSZT Fesztiválon hazánk legnívósabb könnyű- és komolyzenei előadói közül többen is ellátogatnak.

A Pécsi Országos Színházi Találkozó Versenyével egy időben a Zsolnay Negyedben, napi 24 órában zajló POSZT Fesztivál tehát nívós kulturális programokat, minőségi kikapcsolódást nyújt a közönségnek, akik az igen kedvező árú jegy, illetve bérlet megvásárlásával a fesztiválprogram minden eseményére, előadására, kiállítására, programjára, illetve koncertjére ellátogathatnak. 

Bátran elmondhatjuk, hogy a POSZT Fesztivál nem csak az ország legnagyobb, de egyszersmind legkedvezőbb árú színházi fesztiválja lesz. 

A Fesztivál első három napján, a POSZT történetében először kerül megszervezésre az Európai Előadóművészeti Egyetemek és Akadémiák Találkozója, amelynek keretein belül európai, határon túli, és magyar egyetemek vizsgaelőadásai mutatkoznak be a nézőknek, amelyeket szakmai és kötetlen beszélgetések, workshopok, improvizációs tréningek követnek. 

A „POSZT bemutatja”


A kísérőprogram másik alappillére a „POSZT bemutatja” programsorozat, amely a Kodály Központban bemutatásra kerülő, exkluzív estekből áll. Ezek között a programok között színházi előadásokat, operetteket-musicaleket, operaelőadásokat, önálló esteket, hangversenyeket, komoly- és könnyűzenei koncerteket egyaránt megtalálhatnak az érdeklődők. A „POSZT bemutatja” programsorozat jegyértékesítése szintén hamarosan kezdetét veszi.

A POSZT 2016-tól jóval több kőszínházi és független előadásnak, koncertnek, szakmai beszélgetésnek ad majd teret, mint a korábbiakban. Találkozzunk Pécsett, idén június 9. és 18. között!