Keresés

2016. június 26., vasárnap

Psyché a Vörösmarty Színházban

Rendhagyó előadásban lehet részük azoknak, akik ellátogatnak a székesfehérvári Vörösmarty Színház Psyché című előadására, mely egy fiatal rendező, Widder Kristóf munkája, Váradi Eszter Sára szereplésével.

Psyché keresi a helyét a világban. Útját veszteségek és szerelmek keresztezik. Weöres Sándor történetében mindenki magára ismerhet, hiszen hol pajzán humorral, hol őszinte nyersséggel megszólaló történet, nem csupán egy lélek kallódása – rólunk szól.

Nem egyszerű irodalmi estre tér be, aki ellátogat az előadásra, a hangsúly az ember – Psyché – sorsán van.

Váradi Eszter Sára így nyilatkozott az előadásról:

„Semmiféleképpen nem az a célunk, hogy egy fennkölt irodalmi est szülessen. Mindketten azt gondoljuk Kristóffal, hogy egy női sorsot kell megmutatni, és ebből a sűrűn szőtt irodalmi anyagból egy igazi színházi előadást kell létrehoznunk. A nyelvezete gyönyörű, szerintem nagyon izgalmas ma ilyen szöveget hallgatni, amiből egy végtelenül szép női történet bontakozik ki, ami sokakhoz elérhet, és nem feltétlenül csak a nőkhöz. A Psyché számomra egy szívet-lelket megszólító történet, megjelenik benne az erotika, a bujaság és hihetetlenül jó a humora.”

Az előadást először 2016. március 8-án tekinthetik meg a Kozák András Stúdióban.