Mi fő idén az ördög katlanjában?

Egy igazán jó fesztiválhoz nem kell sok összetevő: az alap az igényes színházi programkínálat, ezt kell megfűszerezni némi műfaji változatossággal, megszórni egy csipetnyi irodalommal, filmmel és zenével, majd az egészet jól összegyúrni a képzőművészettel is. A 9. Ördögkatlan Fesztivál idén is felkínálja mindezt, méghozzá öt napon keresztül.Augusztus 2-6. között nem lesz nyugalom a Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya, Beremend és a Vylyan Terasz által kijelölt területen már reggel kilenckor sem. Ugyan kevés olyan fesztiválozó lehet, aki ilyen „korai” időpontban alkalmasnak érzi magát az életre – főként az előző esti hepajra tekintettel –, a katlan mégis felrázza az ideérkezőket egy frissítő torna segítségével. Ez pedig nem is baj, hiszen 10 órától különlegesebbnél különlegesebb programok várnak nézőikre: az első nap akár rögtön be is börtönözheted magad azért, hogy a magyarországi börtönrádiók fogva tartottainak add életed interjúját. Ha pedig ez még mindig kevés neked a veszélyes mókából, hát uccu neki, vegyél részt egy tökéletesen megkomponált kocsmai verekedésben! Nem, ez nem vicc: Elek Ányos kaszkadőr segítségével parádés összezördülést produkálhatsz – persze csak akkor, ha részt veszel mind a két próbán! Nem ugrunk ám csak úgy neki a másiknak előkészületek nélkül…

De akkor sincs semmi probléma, ha nem szeretsz ilyen kalandosan élni. Ha filozofikus szellem vagy, akkor olyan izgalmas kérdésekre keresheted a választ, minthogy miért is kapott Oscart Anthony Hopkins? Vagy jobban szereted a spontán helyzeteket? Irány az improvizációs színház! Esetleg méltán népszerű előadásokat néznél (vagy esetleg nem is az előadásokat, csak életed színészszerelmét)? Semmi akadálya! Garantáltan olyan darabok várnak rád, amelyeket nem fogsz elfelejteni egykönnyen, gondoljunk csak az Egyasszonyra, az Abigail bulijára, vagy a POSZT-on számos díjat bezsebelő Tartuffe-re. A nagy művészek mellett rápillantanál a fiatal generációra is? Előtted a lehetőség! A Pesti Magyar Színiakadémia, a Kaposvári Egyetem és a Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatói is készséggel a rendelkezésedre állnak. Ha pedig jobban szeretnél ezúttal Te a középpontban lenni, akkor a súgó súgni fog neked: közösen játszhatsz ismerőseiddel, miközben neves színészek instruálnak benneteket. A színházi közegből kiszakadva részt vehetsz filmvetítésen, nézhetsz kiállításokat, megtudhatod, mit mond el egy cipő a viselőjéről, vagy elmerülhetsz a kortárs irodalomban.

Nem kell pánikba esni akkor sem, ha a nagy fesztiválozásban megéheztél, ugyanakkor már elég könnyűnek tűnik a pénztárcád, hiszen a Mezítlábas menza gondolt rád: zsíros kenyér menzateával, méghozzá szerény áron. Vagy ragaszkodsz az otthonról hozott koszthoz? Akkor irány a tábortűz és a szalonnasütögetés! De csak gyorsan, hogy le ne maradj a legjobb koncertekről: többek között Jordán Adél és a Puszi, a Quimby, a Parno Graszt, a Kiscsillag, és a Harmadik Figyelmeztetés húzza majd a talpalávalót a fesztiválozóknak. Ha azonban úgy gondolod, hogy inkább rápihennél a holnapi napra, akkor egy esti mese kíséretében téged is elaltatnak a CAMINUS vendégei. Látod? A szervezők mindenre gondoltak. Már csak te hiányzol. Ugye vettél bérletet?


(A teljes program ide kattintva érhető el.)
Share on Google Plus