A vidéki színházak legjobbjai

Vasárnap véget ért a Vidéki Színházak Fesztiválja a Thália Színházban, ahol szeptember 5-11. között összesen kilenc előadással várták a kedves közönséget.

A vidéki színházak színvonalas produkciói és a kedvező jegyárak ezúttal is vonzották a nézőket, minden előadás telt ház előtt ment le. A produkciókat – rendhagyóan – öttagú zsűri értékelte, akik a következő díjakat osztották ki:

A legjobb előadás díját a Weöres Sándor Színház Ványa bá című produkciója nyerte el. Csehov méltán népszerű színművét Réthly Attila rendezte, a címszerepet Mertz Tibor alakította. A díjat Kézdi Beáta, a Heti Válasz színházrovatának vezetője nyújtotta át.

A legjobb férfi alakítás díja Varga Zoltánt illette a Pillantás a hídról című drámában nyújtott teljesítményéért. A díjat Gabnai Katalin színikritikus adta át.

A legjobb női alakítás díját Ullmann Mónika vehette át – szintén a Pillantás a hídról kapcsán – Pindroch Csaba színművésztől.

Cseh Bettina, a zsűri közönségtagja, a Fesztiváldíj a színészi csapatjátékért díjat adhatta át a Szerelem címet viselő előadásért, amelyet a kaposvári Csiky Gergely Színház hozott el.

A zsűri különdíját ezúttal a legígéretesebb pályakezdő színésznőnek, Hartai Petrának (Ványa bá) Térey János író, drámaíró, műfordító nyújtotta át.

Végül a műhelyteremtő alkotómunkáért járó Fesztivál díjat – melyet Lantos Anikó fesztiváligazgató adott át – a Zenthe Ferenc Színház kapta.


Share on Google Plus