Keresés

2017. október 26., csütörtök

Sárosdi Lilla elfogadta Marton László bocsánatkérését

Marton László legfrissebb közleményében még csak fél gondolattal sem utal a korábban felmerült pereskedésre. A rendező az MTI-nek juttatta el szavait, amelyeket mindenféle változtatás nélkül idézünk:

"Az elmúlt napokban napvilágot látott, személyemet érintő hírek mindent összetörtek körülöttem. Nem kímélték sem a családomat, sem a munkámat, sem önnön magamat. Igyekeztem egész életemben teremteni, alkotni és átadni. Mindez most megsemmisült, olyan - nagyrészt névtelen - közlések alapján melyekben egyoldalú értékelések is találhatók.
Pályám során arra törekedtem, hogy másokat ne bántsak, hanem segítsek. Úgy a színpadon, mint azon kívül. Soha nem akartam egy másik embert megalázni.
Most megértettem, hogy vannak, akik azt gondolják, úgy érzik, hogy oly módon közeledtem hozzájuk és olyat cselekedtem, amivel megsértettem őket.

Ezúton üzenem minden névvel vagy név nélkül megszólaló személynek, hogy bocsánatot kérek, ha olyat tettem vagy úgy viselkedtem, amivel megsértettem, nehéz helyzetbe hoztam őket. Tisztelettel kérem bocsánatkérésem elfogadását.
Bocsánatkérésem mellett, továbbra is a Vígszínház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendelkezésére állok, hogy hallgassák meg vezetői, rendezői és tanári működésemmel kapcsolatban a társulat tagjait, a színház dolgozóit, valamennyi volt és jelenlegi tanítványomat."

Sárosdi Lilla, akiben több mint húsz év feszültsége oldódott fel,  a zoom.hu-nak reagálva fogadta el a rendező bocsánatkérését:

“Példaértékűnek és paradigmaváltónak tartom, hogy Marton kiállt és őszintén elismerte tettét és képes volt bocsánatot kérni.” - a színésznő azt is hozzáfűzte, hogy bízik abban, ez az eset más elkövetőket is arra ösztönöz, hogy szembenézzenek a múlttal.

Forrás: Zoom, MTI
Fotó: Marjai János