„Beleszerettem a hasamba, elvtársak!” – Az öngyilkos a Szkénében


2018. május 24-én tartja az évad utolsó bemutatóját a Szkéné Színház. Nyikolaj Erdman Az öngyilkos című darabja kerül műsorra a Forte Társulat előadásában, melyet május 27-én és június 20-án is láthatnak a nézők. 

Borzasztó következményei lehetnek, ha az ember életben akar maradni. Elég csak a hoppon maradt gyászoló tömegre gondolni. Lelketlenség. A szláv kultúra elemi tapasztalata sűrűsödik össze a múlt század húszas éveinek abszurd színdarabjában, Nyikolaj Erdman komédiájában. „Beleszerettem a hasamba, elvtársak!” Mint egy felkiáltójel, úgy áll szemben az állástalan kispolgár a történelemmel. De mi sem rémisztőbb ennek a kis túlzással chaplini figurának, Szemjon Szemjonovics Podszekalnyikovnak az élethelyzeteiben, mint az önzetlenségből, mások javára elkövetett öngyilkosságtól való félelem. 

A Forte Társulat bemutatója nem arról beszél, hogy mi minden lehet a világon, hanem arról, ami van. Akárcsak Bulgakov, mikor a szovjethatalom humanizmusára és nagylelkűségére hivatkozva azt írja Sztálinnak, hogy élve el van temetve. 


szereplők: 

Andrássy Máté, Blaskó Borbála, Fehér László, Földeáki Nóra, Hevesi László e.h., Kádas József, Krisztik Csaba, Nagy Norbert, Ökrös Csaba, Pallag Márton

dramaturg: Rácz Attila
zene: Ökrös Csaba
jelmez: Benedek Mari
fény: Payer Ferenc
produkciós vezető: Kudron Anna
rendezőasszisztens: Stangl Franciska
rendező: Horváth Csaba

Share on Google Plus